Politica de confidentialitate

Generalități

Organizatorul Evenimentului acordă o importanță deosebită securității informațiilor dumneavoastră. Protecția datelor dvs. cu caracter personal (denumite în continuare ”Date”) este foarte importantă, astfel că protecția datelor și a confidențialității reprezintă o prioritate pentru noi. Procesarea Datelor de catre Organizatorul Evenimentului se realizează în acord cu prevederile Regulamentului UE nr.2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulatie a acestor date, precum și a legislației naționale aplicabile.

Aceasta Politică se va citi împreună cu Politica de utilizare cookie.

Principiile prelucrării datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor dvs. personale de către Organizatorul Evenimentului se va face:

  • într-o modalitate legală, echitabilă și transparentă;
  • numai în scopuri specificate, explicite și legitime;
  • doar cu privire la datele adecvate, relevante și neexcesive în raport pentru scoprurile pentru care sunt colectate sau prelucrate ulterior;
  • cu privire la date exacte și actualizate, Organizatorul Evenimentului luând toate măsurile rezonabile pentru ștergerea sau rectificarea datelor inexacte și/sau incomplete;
  • doar pentru perioada necesară pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, la expirarea perioadei, datele urmând a fi șterse sau distruse în condiții de securitate;

fără a utiliza procese decizionale automate în sensul articolului 22 din GDPR.

Categoriile de persoane vizate și categorii de date personale

  • Utilizatori – în cazul în care accesați website-ul nostru, navigati sau alegeti sa ne contactati prin sectiunea Contact sau alegeti sa va inscrieti ca expozant prin completarea Formularului de Inscriere disponibil pe Site, este posibil să prelucrăm o serie de date cu caracter personal în vederea optimizării procesului de navigare și facilitării accesului dvs. la serviciile disponibile pe Website.
  • Participanți la evenimentpe parcursul desfășurării evenimentului se vor realiza înregistrări video și fotografii, în scopuri de promovare. Fotografiile și/sau înregistrările video realizate în cadrul și pe durata desfășurării evenimentului vor putea cuprinde imaginea oricăruia dintre participanții la evenimente. Prin participarea la Eveniment, vă exprimați în mod expres și neechivoc consimțământul cu privire la prelucrarea imaginilor (foto și video).
  • Expozanți în cazul în care doriți să înscrieți la eveniment o companie în calitate de expozant, vom prelucra, pe lângă datele companiei pe care o înscrieți, și datele dvs. de contact (nume, prenume, adresa de e-mail, telefon). Dacă în urma înscrierii, compania va fi selecționată pentru participarea la eveniment, vom incheia un acord de participare, în baza căruia vom prelucra datele reprezentanților/persoanelor de contact ale companiei dvs. și orice alte date necesare pentru executarea contractului.

Colectarea și utilizarea datelor

Puteți vizita site-ul nostru fără să dezvăluiți datele dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, în cazul în care doriți să inregistrati ca expozant la Evenimentul The Wedding Market, să primiţi comunicari e-mail din partea noastra sau să ne contactați din orice motiv, va trebui să ne furnizați datele personale solicitate prin Formularul de înregistrare sau in sectiunea Contact (denumite in continuare “Date”). Acestea sunt: numele si prenumele complet, adresa de e-mail si numarul de telefon, imagini (video, foto) preluate cu ocazia Evenimentului. Aceste Date sunt necesare pentru prelucrarea solicitarilor dumneavoastra si transmiterea raspunsurilor noastre catre dumneavoastra (denumite în continuare ”Scopurile Prelucrării”):

1.atunci când prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract, sau pentru efectuarea demersurilor, la cererea persoanei vizate, înainte de încheierea unui contract:

(a) inregistrarea ca expozant prin intermediul website-ului nostru www.theweddingmarket.ro;

(b) evaluarea solicitarii in vederea inscrierii ca expozant;

(c)  accesarea materialelor disponibile pe website-ului nostru www.theweddingmarket.ro;

(d) în general, pentru gestionarea relațiilor cu dvs. (sau compania pe care o reprezentaţi), pentru a răspunde solicitărilor dvs. adresate in sectiunea „Contact” a website-ului nostru www.theweddingmarket.ro;

2.în cazul în care v-ati exprimat consimţamantul expres pentru prelucrare:

(e) putem utiliza informațiile dvs. pentru a vă contacta prin e-mail, dacă avem consimțământul dvs. în acest sens, atunci când este cazul, în legătură cu noi oferte sau servicii și oferte speciale care credem că sunt de interes pentru dvs. iIn legatura cu Evenimentul The Wedding Market sau pentru a vă trimite invitatii de participare la evenimente organizate de Organizatorul Evenimentului;

3. atunci când prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale Organizatorului Evenimentului:

(f) este posibil să colectăm informații prin intermediul cookie-urilor pentru a vă oferi servicii de calitate și pentru a îmbunătăți experiența de navigare, în special pentru a vă stoca preferințele și parametrii în vederea economisirii timpului, pentru combaterea fraudei și analiza performanțelor site-ului și serviciilor noastre. Aceste informații ne ajută să îmbunătățim site-urile web și aplicațiile noastre și să înțelegem mai bine ce produse și servicii preferați.

4.atunci când prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligaţii legale revenind Organizatorului Evenimentului potrivit reglementărilor aplicabile:

(g) utilizăm informațiile personale pentru a menține o evidență a activităților comerciale în scopuri legale, administrative și de audit, inclusiv întocmirea documentelor financiar contabile şi efectuarea raportărilor către autorităţile fiscale sau către orice organisme competente potrivit legii.

Orice date cu caracter personal comunicate în timpul procesului de înregistrare ca expozant si/sau pe pagina “Contact”, vor fi prelucrate de către Organizatorul Evenimentului, în calitate de operator, în sensul Regulamentului general privind protecția datelor, legislației române privind protecția datelor și a altor regulamente aplicabile.

Datele dvs. vor fi utilizate exclusiv în Scopurile Prelucrării pentru care au fost colectate inițial. Datele pot fi prelucrate pentru un scop legitim, altul decât Scopurile Prelucrării doar în măsura în care acest scop este similar Scopurilor Prelucrării. În cazul în care se dorește prelucrarea datelor în alt scop decât Scopurile Prelucrării în conformitate cu prezenta Politică de confidențialitate, vă vom oferi, înainte de orice prelucrare, informațiile detaliate relevante privind prelucrarea avută în vedere.

Aveți obligația de a furniza Organizatorului Evenimentului date corecte și complete. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a prezentei Politici de confidențialitate si exonerea Organizatorului Evenimentului de orice raspundere cu privire la procesarea solicitarilor dumneavoastra. De asemenea, sunteți de acord să actualizați datele și să vă asigurați că acestea sunt corecte și complete.

Ca principiu general, oferirea consimțământului și furnizarea datelor cu caracter personal pentru prelucrarea bazată pe consimțământul persoanelor vizate este în totalitate voluntară; nu există efecte negative pentru dvs. în cazul în care alegeți să nu oferiți consimțământul sau să furnizați date cu caracter personal. Există cazuri în care Organizatorul Evenimentului nu poate lua măsuri fără anumite date cu caracter personal, de exemplu deoarece aceste date cu caracter personal sunt necesare pentru a vă procesa solicitările, cum ar fi confirmarea in calitate de expozant. În aceste cazuri, din păcate, nu va fi posibil ca Organizatorul Evenimentului să vă ofere ceea ce solicitați fără furnizarea datelor cu caracter personal relevante.

Vă rugăm să consultați si secțiunile imediat următoare pentru detalii privind scopurile prelucrării datelor și temeiurile legale ale unei astfel de prelucrări.

Asistență și suport

Puteți solicita asistență sau ne puteți adresa orice întrebări, comentarii, sugestii sau probleme privind site-ul sau produsele comercializate sau cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prin contactarea Organizatorului Evenimentului la adresele din secțiunea ”Contact” de pe Site. Vă rugăm să ne oferiți cât mai multe detalii pentru a vă putea răspunde solicitării (cum ar fi numele complet, numărul de telefon și adresa de e-mail). Datele dvs. vor fi utilizate în mod exclusiv în scopul analizării solicitării dvs. Refuzul de a furniza aceste detalii ne poate împiedica să analizăm sau să răspundem solicitării dvs.

Utilizarea cookie-urilor și statisticile de utilizare via Google Analytics

Utilizăm tehnologia cookie-urilor pe site-ul nostru, care ne permite să facilităm experiența navigării, în scopuri statistice și pentru îmbunătățirea site-ului. Folosirea cookie-urilor nu este asociată cu informațiile de identificare personală de pe site. De asemenea, utilizăm Google Analytics pentru a analiza informația furnizată de către vizitatorii site-ului. Aceste informații ne permit să înțelegem mai bine utilizatorii site-ului și modul în care îl folosesc. Nu este inclusă nicio informație de identificare personală în acest tip de raport. Nu utilizăm cookie-uri pentru a colecta date personale și nu folosim tehnologia care conectează informațiile colectate prin cookie-uri de datele utilizatorilor site-ului nostru. Pentru mai multe informații privind utilizarea cookie-urilor și statisticile privind utilizarea via Google Analytics pe site-ul nostru web, precum și modul în care puteți să nu optați pentru diferite tipuri de prelucrare, dezactivarea stocării cookie-urilor sau înlăturarea cookie-urilor înregistrate, vă rugăm să vedeți Politica noastră de utilizare a cookie-urilor.

Link-uri

Ocazional, site-ul sau newsletter-ele pot conține link-uri către alte site-uri web sau resurse pe internet. Vă rugăm să rețineți că aceste site-uri web sau resurse nu se află sub controlul Organizatorului Evenimentului și să luați la cunoștință și să acceptați faptul că Organizatorul Evenimentului nu este, sub nicio formă, responsabilă, direct sau indirect, de practicile sau acțiunile privind confidențialitatea acestor site-uri sau ale operatorilor lor. În vederea includerii unui astfel de link nu este necesară aprobarea de către Organizatorul Evenimentului sau de asocierea cu operatorii săi. Vă sfătuim să fiți atenți când părăsiți site-ul nostru și să citiți declarația de confidențialitate a fiecărui site web care colectează date cu caracter personal. Politica de confidențialitate pe care o citiți acum se aplică doar informațiilor colectate de către Organizatorul Evenimentului.

Destinatarii datelor

Politica noastră este aceea de a nu dezvălui, partaja, vinde sau închiria datele unor terți, altfel decât este prevăzut în prezenta Politică de confidențialitate. Organizatorul Evenimentului poate dezvălui date cu caracter personal unor terți, cum ar fi partenerii comerciali ai acestuia, în calitate de împuterniciți pentru și în numele acestuia (de ex. Administratorul site-ului, consultanții legali și financiari) cu care Organizatorul Evenimentului a încheiat acordurile contractuale necesare prevăzute de legislația UE și de legislația națională. Vom dezvălui date terților exclusiv în măsura efectuării prelucrărilor pentru Scopurile Prelucrării pentru care datele au fost iniţial colectate și prelucrate. Sunteți de acord în mod expres să dezvăluim datele cu caracter personal împuterniciților nostri.

Organizatorul Evenimentului poate dezvălui datele în vederea conformării cu obligaţiile stabilite în sarcina acestuia în baza reglementărilor legale aplicabile sau ca răspuns la cererea unei instanțe sau a altei autorități legale, cum ar fi un mandat sau o citație. Organizatorul Evenimentului poate să dezvăluie informații în cazul în care considerăm, cu bună credință, că este necesar pentru prevenirea fraudelor, combaterea operaţiunilor de spălarea banilor sau de finanţare a actelor de terorism, precum şi pentru protejarea intereselor Organizatorului Evenimentului sau punerea în aplicare a Termenilor și Condițiilor de utilizare a Site-ului.

Transferul datelor

Datele nu vor fi transferate în afara UE/SEE. Putem transfera informațiile dvs. personale furnizorilor de servicii de găzduire (hosting), asistență și mentenanță tehnică în afara Uniunii Europene. În cazul transferului, protejăm și oferim o protecție adecvată transferului datelor dvs. personale către destinatarii din tările respective prin încheierea cu destinatarii datelor a unor acorduri de transfer al datelor în forma clauzelor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană.

Perioada de retenție

Datele personale colectate și utilizate vor fi stocate pentru o perioadă de 3 ani după încheierea relaţiilor comerciale, sau pentru orice altă perioadă mai lungă prevăzută de lege, de un regulament aplicabil de păstrare a înregistrărilor sau de către autoritățile publice. Imediat după terminarea perioadei de stocare aplicabilă, datele vor fi: (a) șterse sau distruse în siguranță; sau (b) transferate într-o arhivă (cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau un regulament aplicabil de păstrare a înregistrărilor). Datele cu caracter personal colectate și utilizate pentru abonarea la newsletter-ul nostru vor fi imediat șterse dacă vă dezabonați de la serviciul nostru de transmitere a newsletter-ului prin e-mail.

Securitate

Ca parte din administrarea site-ului nostru, am luat măsuri organizatorice și tehnice pentru a asigura un nivel de securitate adecvat împotriva riscurilor care apar în urma prelucrării, în special prin distrugerea, pierderea, modificarea, dezvăluirea, achiziția sau accesul neautorizat, manipularea voită sau accidentală, accesul de către terți, ștergerea sau modificarea datelor cu caracter personal. Veți fi notificat în cazul încălcării securității datelor, într-o perioadă de timp rezonabilă după descoperirea încălcării, cu excepția cazului în care organul abilitat stabilește că notificarea ar împiedica o cercetare penală sau ar putea pune în pericol siguranța națională. În acest caz, notificarea va fi întârziată conform instrucțiunilor organului abilitat. Vă vom răspunde în mod prompt oricaror solicitari privind încălcarea securității datelor.

Drepturile persoanelor vizate

Conform legislației aplicabile, în calitate de persoană vizată, beneficiați de următoarele drepturi privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

  • Dreptul la informare și acces la date dvs. cu caracter personal – dreptul de a obține o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective;
  • Dreptul la rectificare: – dreptul de a solicita și de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor personale inexacte sau incompelte care vă privesc;
  • Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obține, fără întârzieri nejustificate, ștergerea datelor cu caracter personal pe care le prelucrăm despre dvs. în cazurile prevăzute de GDPR;
  • Dreptul la restricționarea prelucrării: – dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri prevăzute de GDPR;
  • Dreptul la portabilitatea datelor: – dreptul de a obține o copie a datelor personale pe care le prelucrăm despre dvs. și pe care le avem stocate într-un format compatibil și o structurp care vă permite să vă exercitați dreptul de portare a datelor;
  • Dreptul la opoziție: dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, în condițiile prevăzute de GDPR;
  • Dreptul de a sesiza ANSPDCP: – dreptul de a formula o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

Modificări

Ocazional, prezenta Politică de confidențialitate poate fi actualizată. Modificările sunt afișate pe site-ul nostru, astfel încât să aveți acces permanent la detaliile privind infomațiile pe care le colectăm, la modul în care și în ce condiții sunt folosite si vor intra în vigoare imediat după data publicării pe Site-ul nostru. În condițiile în care decidem să utilizăm datele cu caracter personal într-o manieră diferită de cea menționată la momentul colectării, vă vom notifica prin e-mail. Astfel veți putea decide dacă putem sau nu utiliza datele dvs. în acest mod. În caz contrar, dacă este posibil, vom utiliza datele în conformitate cu Politica de confidențialitate în baza cărora au fost colectate datele.

Informații de contact

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre modul în care prelucrăm informațiile personale sau dacă doriți să exercitați vreunul dintre drepturile anterior mentionate în prezenta Politică de confidențialitate, vă rugăm să ne transmiteți o cerere scrisă și datată, însoțită de dovada identității, folosind următoarele date de contact:

Pentru e-mail: la adresa din sectiunea Contact

În scris: prin poştă sau curier la adresa sediului Organizatorului Evenimentului mentionata mai sus, cu menţiunea: în atenţia responsabilului cu protecţia datelor.

Cererile pentru accesul, corectarea, restricționarea sau ștergerea prelucrării trebuie să fie făcute în scris și sunt supuse restricțiilor legale în vigoare. Ne vom asigura că sunt luate toate măsurile adecvate pentru rezolvarea cererii dvs. fără întârziere și, în orice caz, în termen de 30 (treizeci) de zile de la primirea cererii. Informația va fi transmisă prin mijloace electronice dacă este posibil, cu excepția cazului în care solicitați, în scris, altfel.